- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מנורה מבטחים ביטוח בע"מ ואח' נ' סונול ישראל בע"מ ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
13265-10-09
15.3.2012 |
|
בפני : חאג יחיא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מנורה מבטחים ביטוח בע"מ |
: סונול ישראל בע"מ נגד |
| פסק-דין | |
הצד השלישי א.ב. בניהול ואחזקת נכסים בע"מ
פסק דין
זוהי תביעה לשיבוב הסכום אותו שילמה התובעת, חברה לביטוח , במסגרת חבותה על פי פוליסה לביטוח רכב מקיף, כפיצוי למבוטח על נזקים שנגרמו לרכב המבוטח באירוע של תאונת דרכים .
על פי כבת התביעה התאונה אירעה ביום 20/3/08 , עת נסע הרכב המבוטח לכיוון היציאה מתחנת דלק כנפי נשרים בירושלים , הרכב המבוטח נסע לכיוון היציאה מתחנת הדלק דרך שער היציאה כאשר לפתע נפגע ממחסום ברזל , אשר לא נקשר לקיר התחנה , נע בחופשיות ופגע ברכב המבוטח תוך שהוא גורם לו נזקים
עד כאן לשון כתב התביעה בכל המתייחס לעובדות המקימות את עילת התביעה בנזיקין כנגד הנתבעת .
הנתבעת הייתה בזמן התאונה המחזיקה ו/או הבעלים של התחנה בה נגרם הנזק. במתחם התחנה קיימות משאבות תדלוק וגם מכון לשטיפת כלי רכב , וביציאה מהתחנה קיים שער ברזל הכולל שני חלקים, חלק בכל צד מצידי היציאה , כאשר כל חלק מחובר ומהודק עם הקיר אשר בצידי היציאה ע"י שני ציריו , כאשר השער סגור , שני חלקיו נושקים אחד לשני בקצותיהם, כאשר הוא פתוח לרווחה ובמלוא פתיחתו , שני חלקים צמודים לדופן הקיר אשר עליו מותקנת מחצית השער .
נטען בכתב התביעה כאמור כי הנתבעת היא המחזיקה ומנהל את התחנה.
הנתבעת הגישה כתב הגנה ארוך ומייגע , אשר כלל טענות שבעובדה , טענות משפטיות אף חומר משפטי שכלל גם פסיקה בעניינים שונים, ולמעשה הוא לא רק שאינו עונה על דרישות ניסוח המסמכים המשפטיים אלא אף מחטיא את המטרה בעניין . כתב טענות חייב להיות ממוקד, מבליט בתמצית את הטענות העובדתיות שבעל הדין מעלה , קל לקריאה , וקל למצוא בו את הטענות העובדתיות שבעל הדין מבקש להעלות .
כתב ההגנה ( וגם כתב ההודעה לצד השלישי עומד בסתירה חזיתית עם האמור בתקנה 71 לתקנות סדר הדין האזרחי .
מה שהצלחתי להבין , לאחר יגיעה מכתב ההגנה הוא כי הנתבעת טוענת כי -
א- שמה של התחנה אשר בניהולה של הנתבעת אינו כמצוין בכתב התביעה , אלא תחנת הר נוף
ב- שיהוי בהגשת התביעה . התאונה אירעה על פי כתב התביעה לפני שנה ושולשה חודשים מיום הגשת התביעה
ג- האירוע בו מדובר אינו מוכ ר לנתבעת כלל
ד- לא בוצעה פנייה בזמן סביר להנהלת התחנה , כדי שזו תוכל לברר את נסיבות התאונה ואת חבותה , והדבר גרם לנתבעת נזק ראייתי
ה- לאחר עדותה הראשונה של עדת התביעה בעניין, בדקה הנתבעת את הטענות, וגילתה "במפתיע " כי באותו יום עבד בתחום התחנה קבלן , אשר ככל הנראה העובדים שלו שחררו את השער .
אקדים את המאוחר , ואתן את דעתי על טענות הנתבעת עד כאן, טרם אגש לבחינת השאלות המהותיות השנויות במחלוקת אמיתית בין הצדדים
1- הטענה בדבר שמה של הנתבעת אינו אלא פלפול והתפלמסות והתחכמות שאין מאחוריה דבר. מדובר באותה תחנת דלק ברחוב כנפי נשרים בירושלים , והנתבעת ידעה ידוע היטב באיזו תחנה מדובר , לא רק אחרי עדותה של עדת התביעה , אלא גם קודם לכן . מעבר לכך במהלך הדיון, ובטענות באת כוחה של הנתבעת היא לא חזרה על הטענה יען כי גם היא הבינה שאין בטענה זו משום הגנה כל שהיא .
2- הטענה בדבר שיהוי , אינה רצינית ואינה מתקבלת . על רקע חוק ההתיישנות בו מתיישנת תביעה בעבור 7 שנים מיום יצירת עילתה, נדמה לי שגם מי שהעלה את הטענה בכתב ההגנה בדבר שיהוי , אינו מאמין ברצינותה של הטענה (או שאני טועה ) . זאת משני טעמים , האחד הוא כי מעבר שנה ושלושה חודשים מיום האירוע אין בו כל שיהוי שיש בו כדי להתפרש כהתיישנות . שנית עדת התביעה באותה עדות בה "גילתה " הנתבעת את המקרה וכי עבד שם קבלן אחר, מסרה כי היא פנתה למנהל התחנה עוד באותו ערב, העלתה בפניו את תלונתה על הפגיעה שרכבה נפגע , והוא הבטיח לה לבדוק את הנושא למחרת . הנתבעת על פי עדות זו שלא נסתרה, ידעה על המקרה תוך רבע שעה מהתרחשותו .
זאת ועוד, הטענה בדבר שיהוי העולה כדי התיישנות , הינה טענה מקדמית , המתאימה לדחייה או מחיקה על הסף , ושיש להעלות אותה בהזדמנות הראשונה . אכן הטענה הועלתה בכתב ההגנה , אך נראה כי הנתבעת ויתרה עליה , ולא בקשה לדון בה טרם כניסה לגופו של עניין לדיון בתביעה גופא .הטענה בדבר שיהוי נדחית כטענה שאינה ראויה לדיון מעמיק .
3- הדברים נאמרים גם לעניין הטענה כי המקרה אינו ידוע לנתבעת, לאחר שעדת התביעה מסרה, ויש להאמין לה בנקודה זו , כי היא התלוננה על האירוע עוד לפני שעזבה את תחום התחנה .
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
